Björn Meulenberg – Tuinontwerp, Advies & Architectuur | Mijn werkwijze | Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies

Wat kunnen wij voor u betekenen?

Fase 1 | Kennismakingsgesprek

De eerste fase bestaat uit een kennismakingsgesprek. In dit gesprek gaan we samen op een zoektocht naar wat de tuin voor u betekent en hoe uw ideeën en dromen samen kunnen komen en zo uw perfecte tuin vormen! Door samen te schetsen komen er verrassende ideeën tot uiting. Deze schetsen vormen later de bouwstenen voor het definitief ontwerp.
U kunt een afspraak maken door te mailen naar info@bjornmeulenberg.nl of gebruik het contactformulier op onze website.

Fase 2 | Concept en schetsontwerp

In deze fase zal er met de ideeën die opgedaan zijn in de ontwerpsessie in fase 1 een schetsplan op schaal gepresenteerd worden. Doormiddel van materialen- en beplantingscollages en eventuele 3D-schetsen wordt het plan aan de opdrachtgever gepresenteerd. De feedback op het ontwerp wordt verwerkt in het definitief ontwerp.

Fase 3 | Definitief ontwerp en uitwerking

Na goedkeuring van het concept worden de uitwerkingen gemaakt. Hieronder vallen het beplantingsplan en technische details die noodzakelijk zijn voor het correct uitvoeren van het ontwerp. Het beplantingsplan wordt evenwichtig samengesteld en afgestemd op uw wensen. Na afronding van het definitief ontwerp wordt er een opleveringsgesprek gepland om het plan door te nemen.
U heeft de keuze uit verschillende producten zoals een tuinontwerp, uitgebreid beplantingsplan met onderhoudsbeschrijving, sfeerbeelden / 3D-tekening van de tuin en technische tekeningen. De kosten van de producten zijn afhankelijk van de grootte van uw tuin en de mate van complexiteit. U kunt uw totaalpakket zelf samenstellen en heeft hiermee de kosten van het ontwerp zelf in de hand.

Fase 4 | 3D uitwerking

3D biedt de uitkomst om u als opdrachtgever een goed beeld te geven van impact van het nieuwe tuinontwerp. Wij van BMT bieden de mogelijkheid om de sfeer en kwaliteit van het ontwerp te visualiseren. Door middel van 3D renders, VR brillen of zelfs door uw eigen tuin lopen in 3D zorgt voor een unieke beleving van uw toekomstige tuin. Wij bieden u hoogwaardige grafische kwaliteit om onze tuinontwerpen te versterken.

fase 5 | Beplantingsplan

Wij zijn gespecialiseerd in het maken van complexe beplantingsplannen. Door jarenlange ervaring met het werken en bestuderen van (vaste) planten, het maken van vaste plantenborders en het ontwerpen van tuinen onderscheiden we ons in het gebruik van sfeervolle combinaties en sterke plantcombinaties. Van prairieborders tot siergrassen tuinen, BMT gaat met passie aan de slag voor een duurzaam en kwalitatief resultaat.

Fase 6 | Uitvoering en begeleiding

Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies werkt samen met een selectie van vakmensen. Hiervoor selecteren wij de beste hoveniers en boomkwekers uit de regio om uw droomtuin te verwezenlijken. Het is mogelijk om verschillende offertes op te vragen. Door intensief contact tussen de hoveniers en BMT zal de uitvoering van het project nauwkeurig en volgens plan aangelegd worden. Tijdens de oplevering zullen wij aanwezig zijn om met u als opdrachtgever en de hovenier de tuin na te lopen en te zorgen dat alles naar wens is.
Wilt u zelf het ontwerp uitvoeren, dat kan natuurlijk ook! Wij bieden u begeleiding tijdens de aanleg. Heeft u (praktische)vragen over de aanleg van het ontwerp, wij komen op locatie advies geven en zorgen samen met u dat het project in goede banen wordt geleid.

UA-151103060-2