Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies | 2018 - Bostuin met zwemvijver - Uden - Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies

2018 – Bostuin met zwemvijver – Uden

In dit ontwerp zijn we verantwoordelijk geweest voor de grote loungehoek bij het zwemvijver en de vormgeving rond de vijver. Het renovatieproject van de tuin met hierin de zwemvijver was een mooie zoektocht naar lijnenspel, verbindingen en samenhang met de bestaande tuin. De cortenstaal plantenborders hebben organische vormen en verbinden het bosdeel van de tuin met de vormen van de bestaande vijver. Daarnaast worden er grote taxuswolken gecreëerd om een mooie organische structuur te waarborgen in de winter. De vlonder en de douglashouten pergolaconstructie geven de zitplek een passende uitstraling in de tuin. Het hoogteverschil wordt hier opgevangen met keerelementen van oud hollands beton, voor het stoere contrast in de tuin.

De tuinrenovatie is uitgevoerd door Hoveniersbedrijf Paul Hoevenaars uit Vorstenbosch

WhatsApp chat