Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies | 2017 - Wellness tuin - Rosmalen - Björn Meulenberg Tuinontwerp & Advies

2017 – Wellness tuin – Rosmalen

De ontwerpvraag was hoe er een zwembad met poolhouse ingepast kon worden in een bestaande tuin. Dat was het uitgangspunt waar we begonnen zijn met het schetsen van onze ideeën. Het lijnenspel in huis was erg prominent en daarom cruciaal om mee te nemen in de tuin. Doorzichten vanuit de woning door de tuin zorgen voor een sterke verankering van de plek.

Het hoogteverschil wordt opgevangen met een keermuur en trappen met een uitvouwende vlonder die over het zwembad steekt en tevens fungeert als zitrand. Het zwembaddek verdwijnt onder de vlonder om zo een strak beeld te houden.

De lijnen in de tuin, verbindingen tussen de diverse plekken en het ruimtelijke aspect zijn van groot belang voor de beleving van het ontwerp.  Strakke lijnen afgewisseld met wollige beplanting sluiten naadloos aan op het woonhuis. Ook de materialen zijn afgestemd op de sfeer en uitstraling van het huis.

WhatsApp chat